Hozzávalók:
15 dkg cukor, 2 tojás, 3 ek méz, 1 szelet reszelt étcsokoládé, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 ek citromlé, 15-20 dkg porcukor, a díszítéshez 3-4 szelet étcsokoládé
Elkészítés:
A porcukrot a tojásokkal habosra kevered, majd belecsorgatod a megmelegített mézet. Belereszeled az étcsokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozd bele. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítod, majd előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt megsütöd.
Ha kihűlt, a tetejét be kell vonni fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverd össze, hogy sima, tejfölsűrűségű masszát kapj. Vékonyan ráöntöd a tészta tetejére.
Amikor megszáradt dominó nagyságú téglalapokra vágod. A dominók tetejét olvasztott étcsokival pettyezd ki.
Dominó szelet
2008.06.17. 15:59 dobai andi
Szólj hozzá!
Címkék: receptek desszert tejnélküli receptek
A bejegyzés trackback címe:
https://tejerzekenyseg.blog.hu/api/trackback/id/tr13525660
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.