HTML

Tapasztalataim a tejérzékenységről

A tejérzékenység ill. tejallergia a legújabb felmérések szerint Magyarország lakosságának 30-40 %-át érinti. Lehet-e a tej és a tejtermékek fogyasztása nélkül is helyesen táplálkozni? Ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani az érdeklődőkkel.

Aktuális

Rovatok

Friss topikok

Linkblog

Cupcakes

Nincs megjeleníthető elem

A kálcium forrásai

2008.06.21. 23:24 dobai andi

A kálcium forrásai vagyis a tej és tejtermékeken kívül miben található még kálcium?

  • Az ősember nem a tej fogyasztása során jutott kálciumhoz hanem a növények fogyasztása révén. Azóta persze csökkent a kultúrnövények kálciumtartalma, de egy kis odafigyeléssel korunk embere is megtalálhatja a számára megfelelő növényi kálciumforrást. Ilyen pl. a brokkoli, kelkáposzta, karfiol, kelbimbó, banán, száraz hüvelyesek, burgonya és az olajos magvak (mogyoró, dió, mák). Talán kevesen tudják, de a mák kálciumtartalma magasabb mint a tej és tejtermékeké!!! 
     
  • Magas kálciumtartalommal bírnak a halkonzervek a megpuhult ezért fogyasztható szálkák miatt, de megemlíthetjük a fogast, lazacot, busát mint fontos kálciumforrást.



 

Szólj hozzá!

Címkék: mák tejérzékenység kálcium

A bejegyzés trackback címe:

https://tejerzekenyseg.blog.hu/api/trackback/id/tr39532879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása