Egyik szombat délután, amikor azon gondolkodtam mi legyen a vasárnapi ebéd, a pácolt hús jutott eszembe és máris leültem az internet elé, hogy keressek néhány jó receptet. Természetesen rengeteg van, de tejmentes csak kevés. Összegyűjtöttem néhányat aminek az elkészítése a hozzávalók szempontjából egyszerű és nem tartalmaz alkoholt a gyerkőcök miatt.
Mustáros-mézes pácolt csirkemell
Hozzávalók:1 kg csikermell, só, bors, curry, mustár, 6 gerezd fokhagyma, méz, olívaolaj.
Elkészítés: 20 dkg mustárhoz adjunk elég sok borsot, kis curryport, hat gerezd fokhagymát, 10 dkg mézet, kevés sót, és végül 4-5 evőkanál olívaolajat. A hússzeletekkel keverjük össze a pácot. Két napig érleljük a hűtőben, de minél tovább áll a hús a pácban, annál omlósabb lesz a hús. Sütéskor a serpenyőben elég pár kanál olívaolajat melegíteni, mivel a pácolt húson is van olaj, így nem kell sok zsiradék alá. (A fűszerek adagolása a páchoz tetszés szerint módosítható, ha nem szereted a curryt vagy a borsot, ne adj hozzá.)
Tojásban pácolt csirkemell
Hozzávalók: 1kg csirkemell v. pulykamell, 5 tojás, 4-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál olaj
Elkészítés: A tojásokat felverjük és a fűszerekkel elkeverjük. Beletesszük a húst és hűtőben érleljük legalább 3 napig. Sütés előtt megsózzuk és olajban kisütjük.
Kakukkfüves-citromos pácolt csirkemell
Hozzávalók: 1 csirkemellfilé, só bors, 1 citrom, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj a pácoláshoz (2 adag)
Elkészítés: A csirkemellfilét 2 centis kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A citrom levét kifacsarjuk. Összekeverjük a citromlevet, a fokhagymát és kakukkfüvet és rárakjuk a húsra. Jól összekeverjük, hogy a pác mindenhol érje a húst. Majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy egyetlen húsdarab sem maradjon szárazon. Serpenyőben néhány perc alatt megsütjük a húst.(a sütéshez nem kell olaj, mivel olajban pácoltuk a húst.)
Hagymás pác
Hozzávalók: Két kifilézett csíkokra vágott csirkemell, 3 fej lilahagyma, 1 citrom leve, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj
Elkészítés: A citrom levét, a karikára vágott hagymát a préselt fokhagymával sóval, a borssal alaposan összekeverjük és ebben egy éjszakára pácoljuk a húst. Másnap olajon megpároljuk a pácból kiemelt hagymát és a csirkét. Ezután a páclevet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. A végén - amennyiben szükséges - utána ízesítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Fokhagymás-fahéjas pác(marha, csirke)
2 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál sóval összezúzva, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál kömény, 1/2 kávéskanál fahéj.
Vadas pác (pulyka, sertés, marha)
1 teáskanál széttört borókabogyó, 1 teáskanál összetört fekete bors, 1 teáskanál kakukkfű, 1 evőkanál mustár, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 evőkanál olaj
Tejmentes pácok
2008.11.19. 18:38 dobai andi
Szólj hozzá!
Címkék: receptek tejérzékenység tejnélküli receptek pácok
A bejegyzés trackback címe:
https://tejerzekenyseg.blog.hu/api/trackback/id/tr12778214
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.